Zijn de laatste dagen voor de bankkaart geteld? Belgisch bedrijf laat ons betalen met onze handpalm

Het Belgische techbedrijf PerfectID heeft afgelopen weekend tijdens een basketwedstrijd van de Leuven Bears de sportfans kennis laten maken met Palmki, een technologisch snufje waarmee je kunt betalen door simpelweg je handpalm te scannen.

Waarom is dit belangrijk?

De manier waarop we betalen verandert voortdurend. Eerst was er cash, gevolgd door de betaalkaart. Vandaag grijpen we almaar vaker naar onze smartphone om een betaling af te ronden. Intussen onderzoeken bedrijven nog andere alternatieven, waaronder biometrische betaalmethodes.

In het nieuws: PerfectID heeft enkele basketbalfans afgelopen weekend kennis laten maken met Palmki.

  • Tijdens een basketwedstrijd van de Leuven Bears kregen de bezoekers de kans om te betalen met hun handpalm. De basketclub werkt net zoals veel andere clubs met een kaart waarop je geld kunt zetten. Dat is ook de manier waarop Palmki werkt, met het grote verschil dat je niet langer een kaart nodig hebt om te betalen.
    • "Registratie gebeurt door je handpalm te laten scannen. Dat duurt zes
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer