© François Buyssens

Sluitingsprijs Putte-Kapellen sluit wegseizoen traditioneel af

Dinsdag staat met Putte-Kapellen de laatste wedstrijd van het wegseizoen in ons land op de planning, als profkoers op de nationale kalender. De renners werken vanaf de Ertbrandstraat in Kapellen 158,3 kilometer af in deze ‘Sluitingsprijs’.

Valerie Van Avermaet
Bron: BELGA

Na de start volgt een geneutraliseerde optocht van zowat 9 kilometer. Op de Antwerpsebaan van Berendrecht wordt de officiële start gegeven. Eens opnieuw in de Ertbrandstraat van Kapellen gekomen worden nog 8 ronden van elk 17,59 kilometer afgewerkt, dit met passages in Berendrecht en Stabroek om zo weer naar Kapellen op te draaien. Team Flanders-Baloise, Tarteletto-Isorex en de Nederlandse formaties Nederlandse Volkerwessels Cycling Team met Metec-Solarwatt leveren het gros van de renners. 

© Foto W&F

“We mogen al bij al niet klagen met de honderd renners op de voorlopige deelnemerslijst. Onze wedstrijd valt nu eenmaal zeer laat op het jaar. We volgen immers de datum van de kermis en prikken daar onze koers op vast. Dat brengt met zich mee dat na half oktober veel ploegen al een deel van hun renners en personeel op vakantie hebben laten gaan. Wel van de partij onder andere onze winnaar van twee edities geleden: Piotr Havik. Het parcours blijft ook voor deze editie hetzelfde”, meldt organisator Ben Simons.

Vorig jaar ging de zege in de Sluitingsprijs Putte-Kapellen naar Arne Marit die het haalde na een groepssprint voor de Nederlander Coen Vermeltfoort en Milan Fretin. Hij plaatste zich zo op het palmares van deze wedstrijd waarop ook de namen prijken van onder andere Eddy Merckx, Roger Swerts, Frans Van Looy, Herman Van Springel, Adrie van der Poel, Tom Steels, Wilfried Peeters, Steven de Jongh, Nick Nuyens, Jens Debusschere en Nacer Bouhanni.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer