Stad Geel

Netebrug in Kasterlee afgesloten door instortingsgevaar, bezoekers Bobbejaanland vanuit Olen moeten omrijden

De brug over de Kleine Nete in Kasterlee op de Olensteenweg nabij Bobbejaanland is volledig afgesloten. Bezoekers uit Olen moeten hierdoor omrijden. De problemen met de stabiliteit zijn groter dan gedacht. Voetgangers en fietsers kunnen de rivier wel nog oversteken.

Sinds zaterdagmiddag is de Netebrug op de Olensteenweg in alle richtingen gesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dat meldt de gemeente Kasterlee na overleg met buurgemeente Geel. Voetgangers en fietsers kunnen wel nog de Kleine Nete oversteken. De brug ligt op een boogscheut van pretpark Bobbejaanland.

 

Bezoekers die vanuit de richting Olen komen, zullen daardoor moeten omrijden. "We gaan pijlen zetten om dat aan te geven", zegt operationeel directeur David De Bats. "Ze komen dan achteraan het park terecht. Van daaruit kunnen we ze naar de verschillende parkings leiden." Voor bezoekers die vanuit de richting Herentals en Lichtaart komen, is er geen probleem.

 

Instortingsgevaar

De brug was sinds begin oktober afgesloten in één richting. Na een extra inspectie blijkt nu dat het metselwerk van de fundering in een nog slechtere staat is dan eerst gedacht. "In de praktijk wil dit zeggen dat er een risico is dat de brug plots kan bezwijken, dat er dus een reëel instortingsgevaar is", klinkt het bij de gemeente.

 

Er wordt nu onderzocht of de brug hersteld kan worden. Anders moet er een nieuwe komen. De gemeente laat nog weten dat de hinder lange tijd kan duren. "Het ziet er niet naar uit dat de brug op korte termijn terug open kan", klinkt het.

Meest gelezen