Yvan Melckebeeck (67) wil zijn dochter onterven en alles nalaten aan zijn kleinkinderen: “Ik weet dat je een kind niet zomaar kan onterven, maar is er hier geen mogelijkheid?” Onze vermogensexpert ziet twee oplossingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Yvan Melckebeeck (67) wil zijn dochter onterven en alles nalaten aan zijn kleinkinderen: “Ik weet dat je een kind niet zomaar kan onterven, maar is er hier geen mogelijkheid?” Onze vermogensexpert ziet twee oplossingen. © Steven Richardson / Photonews, Pieter-Jan Vanstockstraeten/ph

Yvan wil zijn enige dochter onterven. Kan dat? “Ik wil alles aan mijn twee kleinkinderen doorgeven”

ErfeniskwestieYvan Melckebeeck (67) uit Aalst wil dat zijn kleinkinderen rechtstreeks van hem kunnen erven, in plaats van zijn enige dochter met wie hij ruzie heeft. “Maar als mijn bezittingen eerst naar mijn dochter gaan en dan pas naar de kleinkinderen, moet er twee keer erfbelasting betaald worden”, zegt hij. Kan Yvan zijn dochter onterven? En hoe vermijdt hij dat de kleinkinderen veel successierechten betalen? Onze vermogensexpert Isabelle Verhulst geeft advies: “Er zijn twee mogelijkheden.”