Een fan gaat op de foto met Federer.© AFP

“Dit nieuwe leven is geweldig”: Roger Federer geniet met volle teugen van zijn tennispensioen

Roger Federer (42) is sinds 2022 op pensioen. Sindsdien geniet het Zwitserse tennisicoon met volle tegen van zijn nieuwe leven. Vorige week was hij op bezoek in China tijdens de Shangai Masters. Hij werd er als een popster ontvangen.

Valerie Van Avermaet
Bron: La Dernière Heure

“Toen ik hier voor het eerst kwam, was ik nog een tiener in 2002. Ik had zoveel fans vanaf de eerste dagen dat ik aankwam. Ik heb het gevoel dat ik hier de meest ongelooflijke steun heb gehad en ik heb veel geluk gehad. De fans kunnen overal op je wachten. Bij de club, in het hotel, in de kelder van het hotel. Ze zijn overal en ze vinden het niet erg om te wachten”, glunderde Federer in een interview met ATP over zijn bezoek aan China.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tennis heeft nog altijd een belangrijke plek in zijn leven, zo gaf hij toe. “Ik volg de uitslagen bijna dagelijks. Ik vind het leuk om te weten wat er gebeurt in het tennis. Soms kijk ik op YouTube naar clips van vier of vijf minuten om een beter beeld te krijgen van een wedstrijd. Ik vind het moeilijk om wedstrijden helemaal te volgen, simpelweg omdat ik niet genoeg tijd heb. Met de kinderen en al het andere in mijn leven is het moeilijk om tegen mezelf te zeggen: ‘Oké, voor deze wedstrijd ga ik voor de tv zitten’.”

Intussen geniet hij dus ook van zijn gezinsleven. “Om eerlijk te zijn, ben ik opgelucht dat ik niet elke dag hoef te trainen en wedstrijden hoef te spelen. Ik vind het ineens heerlijk om zoveel tijd te hebben voor andere leuke dingen. Ik vind het heerlijk om eindelijk weer controle over mijn leven te hebben.”

Federer.© Getty Images

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer