De Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen.
Volledig scherm
De Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen. © Getty Images / REUTERS

Amerikaanse minister van Financiën: “We kunnen ons zeker twee oorlogen veroorloven”

Terwijl het conflict tussen Israël en Palestina volop oplaait na de terreuraanval van Hamas, blijven de VS Oekraïne steunen tegen Rusland. De Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, heeft aan de Britse zender ‘Sky News’ verklaard dat de VS zich “zeker” oorlogen op twee fronten kunnen veroorloven.

47 reacties

  • louis reinquin

    6 maanden geleden
    Nog een geluk dat Amerika ons hier nog maar eens ter hulp komt. Laat ons aub hier in Europa daar volop rekening mee houden en zelf ook het noodzakelijke doen wat nodig is om de mensen daar in Oekraïne hun vrijheid terug te schenken.
  • haagen marcel

    6 maanden geleden
    Miljoenen Amerikanen leven op de grens van armoede of hangen af van voedselbonnen. Daar is geen geld voor, maar wel dollars om in een ver land een oorlog te voeren of te steunen.
  • Ives Ameel

    6 maanden geleden
    Amerika de enige die iets doet en iets kan doen al de rest is lucht en gezever. Ik zie geen Europese soldaten rondlopen in Gaza om die moordenaars aan te pakken alhoewel er daar ook Europeanen tussen de gijzelaars en doden zitten. Amerika heeft veel fouten maar zonder hen waren we wel allemaal Nazi's of Russen.
  • grete timmons

    6 maanden geleden
    Hoe meer oorlog, hoe beter de Amerikaanse economie draait!
  • Wim Wuytack

    6 maanden geleden
    voor oorlog en wapens is er altijd geld in VS en Rusland is geen haar beter.