© BELGA

Blockx houdt Bilzenaar Bailly van hoofdtabel op European Open in Antwerpen: “Hopelijk nog vaak tegen elkaar op dit niveau”

Gilles-Arnaud Bailly heeft zich op de European Open niet kunnen plaatsen voor de hoofdtabel. Hij verloor de laatste kwalificatiewedstrijd van zijn leeftijdsgenoot en vriend Alexander Blockx met 6-4 en 7-5.

Johan Mulders

Na een partij van bijna drie uur tegen de Spanjaard Pablo Llamas Ruiz kon de 18-jarige Bilzenaar zich zondagavond plaatsen voor de tweede kwalificatieronde. Op het einde van de marathonpartij kreeg hij last van krampen. Veel tijd om te recupereren kreeg hij niet, want maandagnamiddag moest hij al opnieuw aan de bak. Voor de jonge Limburger was dat echter geen excuus: “Ik vond dat ik vandaag goed speelde en voelde me best fris. Dat ik zondag een driesetter moest spelen, heeft geen rol gespeeld. Het kwam in elke set gewoon op details aan en die draaiden in zijn voordeel uit.”

Gilles-Arnaud Bailly.© BELGA

De Belgische youngsters kennen elkaar goed. “Al speelden we nog niet zo dikwijls tegen elkaar. Vorig jaar versloeg ik hem in de finale in het Spaanse Villena, maar dat was bij de juniores. Ik gun hem de zege, maar ik had uiteraard liever zelf gewonnen. Hardcourt is ook niet mijn beste ondergrond. Ik hoop nog vaak tegen hem te spelen op dit niveau. Als we verder stijgen op de ranking gaat dit zeker gebeuren. En nu ga ik nog harder werken om hem volgende keer wel te verslaan”, reageerde Bailly op zijn verlies.

Alexander Blockx.© BELGA

Voor Blockx is het de eerste keer dat hij op de hoofdtabel geraakt van een ATP-toernooi en daar vervoegt hij David Goffin (ATP 105). Vorig jaar speelde Bailly nog een memorabele match tegen Goffin. Hij verloor in drie sets. Zowel Bailly als Blockx lieten duidelijk zien wat ze in hun mars hebben op dit niveau en dat belooft voor de toekomst.

Gauthier Onclin kon zich ook niet plaatsen voor de hoofdtabel. Hij moest zijn meerdere erkennen in Giovanni Mpetshi Perricard (ATP 226). De Fransman werd in laatste instantie toegevoegd als vervanger van Kimmer Coppejans.

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer