© frmi

© frmi

© frmi

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Heerse peuters en kleuters dansen samen met hun ouders

Heers

De dienst Welzijn organiseert dit najaar elke maand een toffe bewegingsactiviteit voor kinderen van 18 maanden tot 6 jaar.   

“We wisselen telkens een les ‘dansen met twee’ af met een les ‘turnen met twee’”, legt diensthoofd Sonja Doomen uit. “We doen hiervoor een beroep op de vzw The World of Bee en werken bewust met kleine groepjes van maximaal tien kindjes. Bewegen heeft dan ook een positief effect op de ontwikkeling van hun coördinatie en motoriek. Kinderen worden handiger, fitter en leniger.”

Tijdens het ‘dansen met twee’ ontdekken de peuters en kleuters, samen met hun mama of papa, de wereld van muziek en dans. “Ze doen dat ook steeds volgens een bepaald thema”, vertelt Sonja. “Zo is er, nu de herfst echt in het land is, aandacht voor de wind die feller gaat waaien, de blaadjes die van de bomen vallen en de egeltjes die komen piepen.” Een fijn bijkomend is effect is het sociale aspect. “Door deze lessen op een zaterdagochtend te organiseren, zorgen we voor een kwalitatieve start van het weekend voor de kindjes en hun ouders. De ouders leren elkaar hier ook kennen en kunnen tijd maken voor een babbeltje.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer