Archiefbeeld: een zeehond.© Dany Van Loo

Zeehond komt Beneden-Nete verkennen tussen Lier en Duffel

Lier, Duffel -

Er is een zeehond gespot in de Beneden-Nete tussen Lier en Duffel. Het dier is niet in gevaar of nood, dus is beslist om het gewoon te laten zwemmen.

Bert Provoost

Verschillende passanten alarmeerden maandagochtend de brandweer omdat ze het sierlijke dier hadden gespot in de rivier tussen Lier en Duffel. Ze vroegen zich af of het geen hulp nodig had. De brandweer ging ter plaatse poolshoogte nemen en besloot dat de zeehond gezond en wel was en dat er niet ingegrepen moest worden.

“Er zwemt momenteel een zeehond tussen Lier en Duffel. Het dier is niet in gevaar of in nood, dus er werd beslist om het voorlopig met rust te laten. Spot je de zeehond? Dan moet je dus niet naar de brandweer bellen”, zo verspreidde brandweerzone Rivierenland Post Lier een geruststellende communicatie via X en andere sociale media.

De Beneden-Nete.© JDW

Op die manier willen ze ervoor zorgen dat de lijn vrij blijft voor dringende oproepen. Het is ook raadzaam om niet te dicht bij het dier te komen, want dan kan het agressief reageren.

Niet eerste keer

Het is lang niet de eerste keer dat er in de buurt bezoek is van een zeehond. Onder meer in augustus 2022 was dat ook al het geval. In september 2021 lag dan weer een kleine zeehond te zonnebaden aan de Nete. De brandweer probeerde toen samen met het SOS Rescue Team van Sea Life Blankenberge het dier wél te vangen, maar dat mislukte.

LEES OOK. Op zeehondensafari in Zeeland: “Heel uitzonderlijk dat we een zeehond zien geboren worden”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners