Hasselts bedrijf ontwikkelt technologie om met onze handpalm te kunnen betalen

Het Hasseltse bedrijf PerfectID heeft een manier ontwikkeld om met onze handpalm te betalen. De technologie is het voorbije weekend een eerste keer getest tijdens een wedstrijd van de Leuvense basketclub Leuven Bears.

"Er komt geen chip aan te pas. Het is gewoon je natuurlijke handpalm die gebruikt wordt", vertelt Marc Strackx, bedrijfsleider van PerfectID. Het Hasseltse bedrijf ontwikkelde een technologie om te betalen en je te identificeren met je handpalm. Het is volgens Strackx niet te vergelijken met identificatie via vingerafdruk of gezicht. "Onze handpalmtechnologie is veiliger dan identificaties via vingerafdruk of je gezicht, manieren die nu gebruikt worden om smartphones te ontgrendelen."

Scan van bloed- en zenuwbanen

"Bij het gebruik van een vingerafdruk of een gezichtsscan wordt er gekeken naar de buitenzijde van je lichaam. Die kunnen op meerdere manieren nagemaakt of gekopieerd worden, waardoor je identiteit gestolen kan worden", weet Strackx. "Bij onze technologie wordt er een infraroodscan genomen van de binnenzijde van de hand, van de bloedbanen en de zenuwbanen. Op basis daarvan wordt een wiskundige code gecreëerd die niet nagemaakt kan worden." Je moet één keer de afdruk van je hand koppelen aan een betaalkaart, vanaf dan kan je aan de toog betalen met je hand.

De eerste test tijdens de wedstrijd van basketclub Leuven Bears was alvast veelbelovend. "Mensen omarmen nieuwe technologie, vooral als het hun leven gemakkelijker, eenvoudiger en comfortabeler maakt." Strackx verwacht dat het betalen met handpalmen op korte termijn meer ingeburgerd zal zijn. "In de Verenigde Staten kan je in sommige winkels al betalen met je handpalm en ik merk dat mensen, vooral dan de jeugd, er hier ook voor open staan."

Meest gelezen