© Getty Images

Carlos Sainz duwt geruchten rond vertrek de kop in: “Wil met Ferrari voor de wereldtitel gaan”

Slechts één coureur slaagde er dit seizoen al in om de hegemonie van Red Bull te doorbreken. Carlos Sainz bezorgde Ferrari in Singapore de eerste zege van het seizoen, nog maar zijn tweede in zijn F1-carrière. Als het van Sainz afhangt stopt het daar niet bij. De Spanjaard liet bij Sky Sports weten nog lang voor Ferrari te willen rijden.

Jens Jacobs

Het was nogal een verrassing in Singapore. Voor het eerst sinds lang was het niet Max Verstappen die de zege pakte, wel mocht Carlos Sainz het zegegebaar maken. Waar de Spanjaard de voorbije jaren nog in de schaduw van Ferrari-ploegmaat Charles Leclerc stond, bewijst hij dit seizoen dat dat misschien niet meer het geval is binnen de Italiaanse renstal.

Toch staan er nog enkele vraagtekens achter de naam van Sainz. Het contract van de Spanjaard loopt, net als dat van Leclerc, af na volgend seizoen. Maar Sainz liet eerder al weten dat hij het nieuwe seizoen niet wil ingaan zonder enige zekerheid. Omdat die contractonderhandelingen op zich lieten wachten, kwamen er steeds meer geruchten over een mogelijk vertrek bij Ferrari. Maar als het van Sainz zelf afhangt, zal het zover niet komen.

“Ik denk dat er nooit twijfel over bestaat dat ik me erg op mijn gemak voel bij Ferrari”, aldus Sainz bij Sky Sports. “Ik wil hier voor de middellange tot lange termijn blijven. Er is veel vertrouwen tussen de ploeg en mezelf. Die zege en podiumplekken bevestigen dat.”

Nu het seizoen er bijna opzit, lijkt niets nog in de weg te staan van de onderhandelingen tussen Sainz en Ferrari. “Ik hoop dat de winter een goede gelegenheid is om tot overeenstemming te komen en in de toekomst verder te werken. Want dit is de ploeg waar ik graag voor rijd en ik wil proberen om met Ferrari binnenkort de wereldtitel te veroveren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer