Nieuwe beelden van dodelijke Hamas-raid tonen hoe gewapende strijders in Israëlisch dorp huis na huis afzoeken naar bewoners

De Israëlische strijdkrachten hebben nieuwe, rauwe beelden gedeeld die ze in beslag hebben genomen van Hamas-strijders die zaterdag 7 oktober Israëlisch grondgebied binnendrongen en daar een waar bloedbad aanrichtten.

joro

De video van meer dan 3 minuten is een montage van beelden van de bodycam van een Hamasstrijder die deelnam aan de dodelijke raid. In het eerste deel zien we het Hamaslid door de grensmuur breken en op een pick-uptruck gewapend richting Israëlisch grondgebied trekken.

In het volgende angstaanjagende deel zien we de man samen met enkele strijdmakkers, gewapend met machinegeweren van huis tot huis trekken in een niet nader bepaalde kibboets. Ze beschieten woningen, dringen door ramen binnen en kammen kamer na kamer uit op zoek naar inwoners.

De montage toont geen beelden van Israëlische slachtoffers, die er ongetwijfeld wel gevallen zijn. Het filmpje eindigt abrupt wanneer er een schot weerklinkt en de strijder die de bodycam draagt krijsend neerzijgt, een gebed prevelend. Volgens het IDF, het Israëlische leger, werd de man “geneutraliseerd door de Israëlische geheime diensten”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.