Palestijnen wandelen langs verwoeste gebouwen in Al Remal, Gaza.
Volledig scherm
PREMIUM
Palestijnen wandelen langs verwoeste gebouwen in Al Remal, Gaza. © ANP / EPA

‘Vlaamse’ Palestijnen getuigen over zware bombardementen Gazastrook: “Het gebeurt live en iedereen houdt zijn mond”

Hun thuisland kreunt onder de bombardementen: zonder elektriciteit, voedsel en nauwelijks drinkbaar water is de situatie er ronduit dramatisch. ‘Vlaamse’ Palestijnen reageren als verdoofd op de uitzichtloze situatie in Gaza. “We komen weinig te weten omdat de elektriciteit is uitgevallen en communicatie aartsmoeilijk is. Wie kan, laadt zijn gsm op via de batterij van een auto.”

11 reacties

  • Jef joossens

    6 maanden geleden
    Ik ben er van overtuigd dat die leiders van Hamas in Quatar ook nog bezoek gaan mogen verwachten van de Mossad. Wat er met de gewone mensen gebeurt in Gaza is op geen enkele manier goed te praten. Natuurlijk zitten er daar veel tussen die Hamas gezind zijn maar er zitten er ook veel tussen die niet Hamas gezind zijn en de gruweldaden van Hamas ook veroordelen. Maar luidop veroordelen kunnen ze ook niet want dan sterven ze ook door die terroristen.
  • chris Ceulemans

    6 maanden geleden
    Ze hebben voor Hamas gestemd omdat ze geen uitweg zagen, uit wanhoop, omdat de grote mogendheden nooit Israël weeen op de gestemde Uno resoluties! Steeds nederzettingen bijbouwen….” Het uitverkoren volk zeg maar”…..
  • Sam Bedfort

    6 maanden geleden
    Gesteund door de VS mag werkelijk alles. Net zoals er in alle alen gezwegen wordt van de terreur van azof.
  • Willy Bogaert

    6 maanden geleden
    Als ze willen kunnen ze hun verkozen Hamas zelf opruimen maar in iedere familie zit misschien wel een lid van de terroristen ? Heeft iemand al Hamas veroordeeld voor de terreur ?? De leiders leven in een luxe hotel
  • Ozzy Dhondt

    6 maanden geleden
    Er is er geen enkele die de misdaden van hamas veroordeeld. Dan moet je ook niet op medeleven rekenen.