Shutterstock / Pavel Krasensky / Gregory Van Gansen / Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock / Pavel Krasensky / Gregory Van Gansen / Photo News

▶ Hoe is het zo uit de hand kunnen lopen met de bedwantsen? Onze wetenschapsjournalist legt uit

HLN legt uitParijs wordt geteisterd door een bedwantsenplaag en ook bij ons zijn er meer bedwantsen gemeld. Maar wat zijn die beestjes juist? Hoe kan je ze bestrijden? En moeten we schrik hebben dat we ze in hotels zullen tegenkomen? Wetenschapsjournalist Martijn Peters beantwoordt de meest gestelde vragen.

17 reacties

  • Tom Boeykens

    7 maanden geleden
    Ik zit al vanaf maart met bedwansen. Heel het gebouw van 10 verdiepingen zit vol. Ik huur van de woonhaven en doen er niks aan.ik heb zelfs de bewijzen dat elke studio apart aangepakt moet worden. Ze laten Het gewoon zo. Ondertussen zijn ze al 4 keer komen besproeien maar helpt niks. Ik ben ondertussen een klein fortuin kwijt
  • Stefaan Baert

    7 maanden geleden
    Neem niet te veel kledij mee op reis. Bij thuiskomst alles direct de kookwas in. Bewaar je reiszak buitenshuis en behandel je wagen.
  • Dominique Simons

    7 maanden geleden
    Maak gewoon de professionele behandeling ertegen goedkoper. Nu kost dat stukken van mensen. Voor velen onbetaalbaar. En dan moet je er niet van verschieten dat de plaag alleen maar toeneemt. Er zou ook een meldingspunt moeten komen per gemeente. Dan kunnen ze misschien een betere prijs krijgen voor de inwoners.
  • Ramon Tielens

    7 maanden geleden
    Waarschijnlijk met de opkomst van airbnb. Hotels hebben stricte regels, witte lakens die op 90 graden gewassen worden. Maar het verhuren onder particulieren is niet volgens stricte hygienische regels.
  • wesley netnem

    7 maanden geleden
    De enige oplossing is de plaats of kamer verwarmen tot een +50°C voor een paar uur ! Dan gaan alle eitjes en de wantsen zelf kapot .