© Getty Images

Bayern München gaat binnenkort in gesprek met verdediger Mazraoui over pro-Palestijnse boodschap

Bayern München gaat binnenkort in gesprek met verdediger Noussair Mazraoui over een pro-Palestijnse boodschap die de Marokkaan afgelopen week op zijn sociale mediakanalen zette. “Iedereen, inclusief elke werknemer en elke speler, weet voor welke waarden Bayern staat”, aldus Bayern in een statement.

Jens Jacobs

Bayern-verdediger Noussair Mazraoui (25)staat even in het oog van de storm nadat hij een video plaatste op sociale media waarin hij de Palestijnen de overwinning wenste in het conflict met Israël. Mazraoui deelde een kort fragment waarin de volgende woorden weerklonken: “God, help onze onderdrukte broeders in Palestina om de overwinning te behalen. Moge God genade schenken aan de doden, moge God de gewonden genezen.”

Die post schoot bij zijn club Bayern München in het verkeerde keelgat. “Iedereen, inclusief elke werknemer en elke speler, weet voor welke waarden Bayern staat. We hebben deze direct na de terroristische aanval op Israël al publiekelijk en ondubbelzinnig uitgedrukt. We geven om onze vrienden in Israël en staan aan hun zijde. Tegelijkertijd hopen we op een vreedzaam samenleven van alle mensen in het Midden-Oosten”, aldus Bayern München aan het persbureau DPA.

Tot een gesprek tussen beide partijen kwam het nog niet. Mazraoui is voorlopig weg met de Marokkaanse nationale ploeg. “Na zijn terugkeer staat een persoonlijk gesprek met de clubleiding in München gepland”, aldus Bayern München.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer