radio 2

Maasmechelen waarschuwt bezoekers begraafplaatsen: "poorten zeker sluiten vanwege everzwijnen"

Opvallende boodschap aan de begraafplaatsen van Maasmechelen: "Poort sluiten a.u.b., vanwege everzwijnen", staat er te lezen. Net als andere gemeenten kampt Maasmechelen met een overlast van everzwijnen. Die komen tot in de woonwijken en ook in de buurt van begraafplaatsen.

In deze weken voor Allerheiligen gaan heel wat mensen naar de begraafplaatsen, om de graven van hun dierbaren mooi te maken, en er bloemen of sierstukken te plaatsen. Ook de groendiensten van de gemeente zijn druk in de weer om die begraafplaatsen mooi te maken. 

Vandaar ook de boodschap aan de poort van de begraafplaatsen in Maasmechelen: "Poort sluiten a.u.b., wegens everzwijnen." Burgemeester Raf Terwingen (CD&V): "We hebben al een aantal maanden problemen met everzwijnen. We volgen die problematiek samen met de provincie op. Maar we moeten vaststellen dat ze tot in de wijken en ook aan de begraafplaatsen zijn geraakt. Die worden nu net, enkele weken voor Allerheiligen, mooi in orde gemaakt."

Om ervoor te zorgen dat die dieren geen schade veroorzaken op de begraafplaatsen, wordt aan bezoekers nu gevraagd zeker de poort te sluiten. Burgmeester Terwingen: "We sluiten de begraafplaats niet af, ook niet 's nachts, er blijft altijd een poort open. Maar die moet zeker weer gesloten worden, om te vermijden dat die beesten in de begraafplaatsen -die steeds meer parken aan het worden zijn- vernielingen aanbrengen."

Meest gelezen