Dieter Coppens trekt er met zes nieuwe reisgenoten op uit.© VRT

‘Down the road’ trekt naar Canada: Dieter Coppens stelt zijn zes reisgenoten voor

In het zesde seizoen van ‘Down the road’ maken Dieter Coppens, begeleidster Saar en zes jongvolwassenen met het syndroom van Down een reis door de landschappen van Canada. Nieuw in dit seizoen is dat ook hun familie in beeld komt, om te vertellen hoe hun dagelijks leven eruitziet.

Wout Desmytere

Sabine (36)

Kamperen in de natuur, daar doe je Sabine uit Kapellen geen plezier mee. De reis in Canada wordt een uitdaging voor haar. De #LikeMe-fan houdt van luxe en droomt van een carrière in Hollywood. Momenteel woont ze nog bij haar ouders, maar ze wil graag op eigen benen staan. Elke donderdag gaat ze helpen in een kleuterschool, op andere dagen gaat ze naar een dagcentrum.

© VRT

Evert (29) 

Net als Sabine is Evert een grote fan van #LikeMe. Zijn grote droom is ooit als danser optreden in een musical. Hij zingt en danst namelijk ontzettend graag. Eén dag per week werkt hij in Bits ’n Bites, meegaan op reis doet hij om zichzelf beter te leren. Zo neemt hij een doosje mee naar Canada, waarin hij droevige herinneringen bewaart. De bedoeling is om dat doosje, en dus ook het verdriet, daar achter te laten.

LEES OOK. Naar het bos met Dieter Coppens: “In de natuur kan ik me helemaal verliezen”

© VRT

Rebecca (34)

Ze wilde meedoen aan Down the road om meer zelfvertrouwen te kweken. Aanvankelijk geniet ze stilletjes van de reis, maar VRT 1 verklapt al dat ze tijdens de trip open bloeit. Ook Rebecca woont nog thuis, maar daar heeft ze wel een eigen studiootje voor zichzelf. Ze werkt twee dagen per week in een café, een dag per week bij de kapper.

© VRT

Michaël (30)

Deze stoere jongeman met peperkoeken hartje is bijna een jaar samen met zijn vriendin. Tijdens de week werkt hij in een broodjeszaak, een slagerij - die hij later graag zou overnemen - én een klimzaal. Maar ook een leven als DJ zegt hem wel wat. Hij is ook een fervent voetballer en speelt in een G-ploeg in Schoten.

© VRT

Anneleen (30)

Als enige van de groep woont Anneleen volledig zelfstandig. In een assistentiewoning in een woonzorgcentrum woont ze op dezelfde gang als haar oma en opa. Ze volgde inclusief onderwijs en werkt nu voor de hogeschool UCLL, waar ze de lunch bereidt voor haar collega’s. Ze zwemt, fitnest, wandelt en speelt piano.

© VRT

Laurens (34)

De grapjas van de bende haalt vaak mopjes uit met Dieter, maar neemt hem ook mee om eekhoorns en vogels te gaan spotten. Hij is een echte wijnkenner en houdt van uitgebreid ontbijten. Hij loopt als vaandeldrager in de fanfare en werkt in een atelier, waar hij zich vooral over het naaiwerk ontfermt en gepersonaliseerde teksten borduurt. Daarnaast werkt hij nog in een café.

© VRT

‘Down the road’ is vanaf 29 oktober elke zondag om 20 uur te zien op VRT 1.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER