La Lorraine investeert 200 miljoen euro in bakkerij Erpe-Mere en zorgt voor 350 extra jobs

© IF

In Erpe-Mere investeert La Lorraine zowat 200 miljoen euro in een nieuwe productiesite. De grootschalige bakkerij verdubbelt zo haar productiecapaciteit tegen 2030. Met de investering komen ook 350 nieuwe jobs naar het Oost-Vlaamse familiebedrijf, waar vandaag al zowat 450 mensen werken.

Bron: BELGA

De productiehal bestaat uit vier state-of-the-art lijnen van elk zo’n 150 meter, waar bakkerijproducten zoals baguettes, kleine broodjes en donuts op grote schaal worden geproduceerd.

“De bestaande faciliteiten bleken zowel in omvang als technologische capaciteit onvoldoende om concurrentiekrachtig te blijven en verdere groei te realiseren”, zegt CEO Guido Vanherpe. “Om bakkerijproducten van artisanale kwaliteit te blijven aanbieden in zowel België als de omliggende landen, moeten we de meest innovatieve technologie in huis halen. De site, die intussen meer dan 30 jaar oud is, wordt sterk uitgebreid en volledig vernieuwd tot de meest moderne bakkerijsite van de groep, en zelfs van heel Europa.”

Premier De Croo bezocht gisteren de bakkerij© BELGA

De site, te zien vanaf de E40 richting kust, zet in op energie-efficiëntie en de transitie naar hernieuwbare energie. Tegen 2026 zal de volledige site overgeschakeld zijn op groene stroom.

La Lorraine Bakery Group begon als bloemmaalderij maar breidde in de jaren zeventig uit naar bakkerij en groeide snel uit tot een grootschalige versbakkerij. In de jaren tachtig pionierde La Lorraine met de ontwikkeling van de ‘bake-off’ technologie waarbij voorgebakken bakkerijproducten diepgevroren worden om ze vervolgens ter plaatse bij de klant af te bakken.

In 1989 bouwde het bedrijf een eerste diepvriesbakkerij in Erpe-Mere. De productie nam toe maar de techniek gaf ook het voordeel dat La Lorraine binnen Europa kon gaan exporteren. Later opende La Lorraine bakkerijen in Oost-Europa, gevolgd door Turkije, het Midden-Oosten en Zuid-Europa.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen