© Isosport

Zweedse spelers en staf stellen afwerken van interland in vraag: “België is al geplaatst, moeten we dan nog wel spelen?”

De Zweedse bondscoach en aanvoerder hielden een korte persconferentie. Daarop stelden ze hardop de vraag of het wel noodzakelijk is om de wedstrijd op een later tijdstip af te werken. De Zweedse selectie vertrok ondertussen al terug naar huis, wat de kans op het verderzetten van de partij alleen maar kleiner maakt.

Pieter-Jan Calcoen

De Zweedse kleedkamer hoorde pas bij de pauze van de wedstrijd over de aanslag in Brussel. “Het was zotte info”, aldus bondscoach Janne Andersson. “Waar gaat de wereld heen? We zijn allemaal heel triest door wat er gebeurd is, we hebben tranen in onze ogen. Ik wil bij deze mijn medeleven betuigen aan de naasten van de slachtoffers. Mijn familie is ongerust, (tot de pers, red.) het zal bij jullie niet anders zijn.”

Andersson sprak ook nog: “Het is op dit moment niet belangrijk of de match op een later tijdstip afgewerkt wordt.”

Aanvoerder Victor Lindelöf, speler van Manchester United, trad zijn trainer bij. “België is al gekwalificeerd, moeten we dan nog wel spelen? Tijdens de rust was er meteen consensus om te stoppen. Ik heb als kapitein het initiatief genomen. Ik heb gesproken met mijn teammaats en de Belgen, ze waren het met mij eens. Wat nu telt, is dat de Zweden in veiligheid zijn. Het is beangstigend dat je in gevaar bent omdat je de Zweedse kleuren draagt.”

Toen de Zweden met de media babbelden, was er nog onduidelijkheid wanneer ze de Heizel zouden mogen verlaten. “Maar ik voel me hier wel veilig”, aldus Lindelöf. “Dit moet zowat de meest veilige plek zijn.” De Zweedse voetbalbond, die in contact staat met de politiediensten, vloog even later nog terug met een chartervlucht richting Zweden.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer