Tijdens de terreurdreiging in 2015 werden er militairen op straat ingeschakeld onder niveau vier.
Volledig scherm
Tijdens de terreurdreiging in 2015 werden er militairen op straat ingeschakeld onder niveau vier. © EPA

Terreurniveau 4 in Brussel en 3 in de rest van België: wat betekent dat voor u?

PolitiekHet Nationaal Crisiscentrum kwam maandagnacht met spoed bijeen na de aanslag in Brussel. Na een dreigingsanalyse werd beslist om het terreurniveau op te trekken tot vier in Brussel, en naar niveau drie in de rest van België. Onnodige verplaatsingen worden afgeraden. Burgers moeten waakzaam zijn. Wat betekent dat voor u en ik?

37 reacties

  • Norbert De Keulenaer

    6 maanden geleden
    Te weinig en veel te laat ! De politiek schiet hier weer eens te kort ! Het terugkeerbeleid van dergelijk gekende personen moet uitgevoerd worden en anders moet men deze personen maar opsluiten. Maar daar is dan weer geen plaats voor zekers ? Maar om weer twee onschuldige mensen te begraven wel !
  • Johny vanderlinden

    6 maanden geleden
    Dat betekent dat de veiligheidsdiensten op alle niveau's gefaald hebben.
  • Ben Detrez

    6 maanden geleden
    Wanneer je uitgeprocedeerd bent moet je onmiddellijk terug gerepatrieerd worden i.p.v. een papiertje te krijgen dat je het grondgebied moet verlaten. Die moest al sedert 2020 terug in Tunesië zitten.
  • Ann Verschueren

    6 maanden geleden
    Bevel om het land te verlaten, en daarmee eindigt de verantwoordelijkheid van onze onbekwame Vivaldi en gaat de paraplu open voor de gevolgen.
  • Sofie Vanderhoogerheide

    6 maanden geleden
    hoog tijd dat terugkeerbeleid zich niet beperkt tot papiertje om het grondgebied te verlaten. Gesloten centra en vliegtuig op. geen excuses dat het land van bestemming ze niet wil. Zo moeilijk kan het niet zijn om iemand op een vliegtuig te zetten. En de passagiers die zoiets verhinderen moesten zich doodschamen. Verder hoog tijd om de Europese grenzen te sluiten. Maar het omgekeerde gebeurd. Nu wil men weer mensen uit Gaza binnen laten. Neen. Het risico is veel te groot. Egypte wil ze ook niet