Zo snij je een ananas (zonder de helft te verspillen)

Een uit de kluiten gewassen kruin en een ruwe schil: het snijden van een ananas durft al eens een uitdaging vormen. Maar dankzij dit filmpje op YouTube geniet je in geen tijd van vers gesneden blokjes fruit zonder dat je de helft verspilde tijdens het snijden.

lla

Verwijder de groene kruin en de bovenste laag van de ananas zodat je het vruchtvlees kan zien. Neem vervolgens een scherp mes en plaats het mes net onder de schil. Draai de ananas rond zodat het vruchtvlees losgemaakt wordt van de schil. Snij vervolgens ook onderaan een plakje van de ananas en plaats opnieuw je mes in het vruchtvlees terwijl je een draaiende beweging maakt. Maak daarna horizontale en verticale inkepingen in de ananas zodat je blokjes en reepjes krijgt. Het ietwat bittere hart van de vrucht kan je op die manier ook gemakkelijk verwijderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer