© Getty

Van geblondeerde mohawk tot een nektapijt: BV-kapper fileert de kapsels van David Beckham doorheen de jaren

Stervoetballer op rust David Beckham (48) heeft door de jaren heen heel wat kapsels uitgeprobeerd. Vandaag herinnert de Netflix-documentaire ‘Beckham’ ons daaraan. Het ene kapsel is nog steeds inspirerend, het andere doet (ook) anno 2023 wenkbrauwen fronsen. BV-kapper Jochen Vanhoudt overloopt Beckhams opvallendste coupes.

Hanne Vandenweghe

Er bestaat volgens Jochen Vanhoudt geen twijfel over: David Beckham is al decennialang een voorbeeld voor mannen op zoek naar een nieuwe coupe. Waar ook geen twijfel over bestaat? Het feit dat niet iedereen met iconische Beckham-kapsels staat. “De ster heeft het geluk dat hij met heel veel stijlen wegkomt, denk aan het extreme broskopje. Bij dat kapsel valt het op dat hij een goed hoofd en dito jukbeenderen heeft.” (Lees verder onder de foto’s)

LEES OOK:

Beckham in 1997: met froufrou en mullet© Getty Images

Het broskopje, waar niet iedereen mee staat.© Getty Images

Vanhoudt merkt op dat de warrige hanenkam en het nektapijtje destijds grote successen waren. “Veel mannen wilden deze kapsels ook. Al droeg Beckham zijn mohawk met geblondeerde piekjes. Dat was te veel van het goede”, klinkt het. In de nillies koos Beckham ook voor een extremere variant van de hanenkam. Hij had een toefje haar op de kruin laten modelleren in een streep, de rest was kaal. “Een stijl die minder mannen aandurfden. Voetballer Radja Nainggolan koos er wel resoluut voor. Ook de cornrows — vlechtjes die gemaakt worden tegen de hoofdhuid — waren best cool om te zien. Dit durfde bijna niemand kopiëren.” (Lees verder onder de foto’s)

Beckham en zijn blonde ‘gordijntje’ .© Getty Images

De warrige mohawk, minus de blonde piekjes, was een hit in kapsalons.© Bongarts/Getty Images

No-go: de lage paardenstaart© Bongarts/Getty Images

Voor Vanhoudt was het lange, blonde haar van Beckham een mindere keuze. “Als hij het los droeg en achter zijn oren krulde, leek zijn gezicht optisch langer. Hij bond het ook vaak samen in een lage paardenstaart, waardoor zijn grote diamanten oorbellen meer opvielen. Minder geslaagd. Ook voor de lange blonde bles, die als een gordijntje over zijn gezin viel, voelt de kapper niet veel. “Al liep ik er in die tijd zelf zo bij”, lacht hij. (Lees verder onder de foto’s)

© Getty Images

De lange, losse haren verlengden het gezicht van Bechkam© UK Press via Getty Images

De allerbeste Beckham-coupe volgens de kapper? Kort opgeschoren achteraan en opzij en iets langer op de kruin. “Het haar op zijn kruin werd lichtjes naar voren gekamd. Een ideale truc om een terugtrekkende haarlijn te verdoezelen”, weet Vanhoudt. Zijn iconische naar achter of opzij gekamde kuif en diepe zijscheiding vragen om veel haar bovenop het hoofd. “Enkele jaren geleden koos Beckham voor een haartransplantatie. Daarom zijn deze weelderige coupes voor hem geen probleem.”

De beste stijl én het beste trucje om een uitdunnende haardos te verdoezelen.© Penske Media via Getty Images

© dpa/picture alliance via Getty Images

© FilmMagic

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer