Hoewel je het op het eerste gezicht niet zou zeggen, zitten tussen beide foto's bijna 20 jaar. Zo lang is Erik Van Looy al de voorman van 'De slimste mens'. Al in 2004 (links) maakte hij zijn debuut aan de welbekende quizmasterdesk.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoewel je het op het eerste gezicht niet zou zeggen, zitten tussen beide foto's bijna 20 jaar. Zo lang is Erik Van Looy al de voorman van 'De slimste mens'. Al in 2004 (links) maakte hij zijn debuut aan de welbekende quizmasterdesk. © VRT / Play Media

Hoeveel verdient Erik Van Looy (61)? De centen achter de eeuwige presentator van ‘De slimste mens’

Het is gebeurd: Erik Van Looy begint vanaf vanavond aan zijn 20ste (!) seizoen als presentator van ‘De slimste mens’. En ondanks zijn grijzende leeftijd - 61 intussen - hoopt hij er heimelijk haast evenveel seizoenen bij te doen. Begrijpelijk, zo leert een blik op de jaarrekeningen van zijn BVBA. Alleen al in 2022 maakte hij 388.592 euro winst. Meer dan van zijn succesfilms als ‘De zaak Alzheimer’ en ‘Loft’ werd Van Looy de voorbije jaren financieel beter van het immens populaire quizprogramma.

11 reacties

  • edmond hermans

    6 maanden geleden
    Stoppen op het hoogtepunt van succes! Van Looy had dat 5 jaar geleden moeten doen. Het gaat snel bergafwaarts. En die moppen worden alsmaar slechter en handelen ook altijd over hetzelfde. We kunnen er al lang niet meer om lachen! Stop er maar onmiddellijk mee, het hoogtepunt is al jaren gepasseerd.
  • jacques vermeersch

    6 maanden geleden
    Ik ben niet zo zot van zijn voorgeprogrammeerd grapjes hij heeft zijn beste tijd gehad vind heb nog gekeken naar de 1ste aflevering en voor mij hoeft het niet meer
  • Filip Vanesch

    6 maanden geleden
    Ik denk niet dat ik nog veel afleveringen ga kijken wat een cringy toestand is t tot nu geweest.
  • Peeters Francis

    6 maanden geleden
    Triestig spel en zielige commentator die zichzelf uitlacht.
  • Gerry Piessens

    6 maanden geleden
    Leuk spel,leuke presentator en der kan al eens gelachen worden.Ik blijf alvast fan👍