Ga naar de inhoud

Rode Duivels bedanken fans voor begrip en steun: "Onze gedachten zijn bij de Zweden"

 di 17 oktober 2023 11:05

De bewogen (voetbal)avond zindert nog na. De Belgische voetbalbond heeft zijn steun betuigd aan de Zweedse fans die aanwezig waren tijdens de EK-kwalificatiematch tegen de Rode Duivels. "We zijn nog steeds kapot van wat er is gebeurd", klinkt het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Belgische voetbalbond deelt een boodschap na de tragische gebeurtenissen voor de wedstrijd.

 

"We zijn nog steeds kapot van wat er maandag in onze hoofdstad is gebeurd", klinkt het.

 

De KBVB apprecieert de medewerking van de 35.000 supporters in het stadion. "Wij willen alle fans in het stadion bedanken voor hun begrip en steun in deze moeilijke omstandigheden."

 

"Onze gedachten zijn bij de Zweden, we hopen dat iedereen veilig thuiskomt."

Namens de FIFA en de voetbalgemeenschap betuig ik mijn diepste medeleven met de families en vrienden van de slachtoffers. 

Gianni Infantino

Ook Gianni Infantino, voorzitter van Wereldvoetbalbond FIFA, laat weten dat hij "geschokt" en "bedroefd" is door de aanslag in Brussel.

 

"Ik ben diep geschokt en bedroefd over de tragische dood van twee Zweden in Brussel in de buurt van het stadion waar België Zweden ontving."

 

"Namens de FIFA en de voetbalgemeenschap betuig ik mijn diepste medeleven met de families en vrienden van de slachtoffers. Onze gedachten gaan uit naar de inwoners van België en Zweden, hun respectievelijke nationale teams en hun bonden", schreef hij op Instagram.

Zweedse Union-speler Nilsson betuigt steun

Voor Gustaf Nilsson werd het gisteren een emotionele avond. De Zweedse aanvaller van Union zat in de tribunes van het Koning Boudewijnstadion.

 

"Hij wil zijn medeleven delen met zijn landgenoten", schrijft de Brusselse club op sociale media. "Onze gedachten zijn bij de slachtoffers, hun familieleden en het hele Zweedse volk."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: