Google Maps

Honderdtal kinderen uit Antwerps kinderdagverblijf geëvacueerd door mogelijke gasgeur, maar blijkt om plasticgeur te gaan

Een kinderdagverblijf in de Regentstraat in Antwerpen is ontruimd omdat er een gasgeur hing. Een honderdtal kinderen werd geëvacueerd en naar een school in de buurt gebracht. De brandweer en de politie kwamen ter plaatse, maar het bleek loos alarm.

Rond 11.20 uur kregen de hulpdiensten een oproep dat er een gasgeur werd waargenomen in een kinderdagverblijf in de Regentstraat in Antwerpen. De brandweer is ter plaatse gekomen en de politie heeft een veiligheidszone ingesteld. "Er verblijven ongeveer honderd kinderen en zij zijn meteen uit het gebouw geëvacueerd en hebben een onderkomen gekregen in een school in de buurt", zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. Uit voorzorg kwamen ook een MUG en een ziekenwagen ter plaatse.

Uit de analyse van de brandweer bleek het niet om een gasgeur te gaan. "Gelukkig was het niet zo erg en was het een geur van plastic. Kort voor de middag zijn de kinderen terug naar hun kinderdagverblijf kunnen gaan", aldus Bruyns.

Meest gelezen