Gemaskerde pro-Palestijnse menigte draagt kind met geweer op handen aan Brusselse crèche: “Onaanvaardbaar”

Gemaskerde pro-Palestijnse menigte draagt kind met geweer op handen aan Brusselse crèche: “Onaanvaardbaar”

Op Twitter circuleren videobeelden van een gemaskerde menigte die zaterdagavond verzamelde aan crèche ‘Les petits pas’ in de Brusselse Marollenwijk. Op de videobeelden is te zien hoe de menigte een kind met een geweer omhooghoudt. De Brusselse politie veroordeelt de videobeelden.

jvh
Bron: BELGA

Een groep van zowat tien tot vijftien gemaskerde personen verzamelde aan de crèche. Sommige aanwezigen hadden een Palestijnse vlag in de hand. Op de beelden, waar Franse rapmuziek op werd gemonteerd, is duidelijk te zien hoe een jongen met een geweer door de menigte in de lucht gehouden wordt. Het gaat om een kleuter.

Politiezone Brussel Hoofdstad Elsene veroordeelt de beelden. “Deze beelden zijn duidelijk onaanvaardbaar. Het onderzoek loopt”, zegt woordvoerster Ilse Van de Keere.

“Sinds de terroristisch aanval van Hamas op Israël en de tegenreactie, heerst er een broeierige sfeer in Brussel. Wanneer een burgemeester een extremistische betoging tolereert waar haat openlijk wordt gepredikt, is het hek van de dam”, stelt Brussels parlementslid voor N-VA Mathias Vanden Borre, die de beelden dinsdagochtend via X deelde. Daarbij verwijst hij naar de betoging op het Bethlehemplein in Sint-Gillis van zondagmiddag.

“Het lijkt erop dat extremisme uit een welbepaalde hoek wordt getolereerd uit schrik of electorale belangen. Dit is onaanvaardbaar, want zet de deur open om over te gaan tot daden. De rechtsstaat moet versterkt worden en straffeloosheid bestreden. Daarvoor hebben we dringend een andere meerderheid nodig.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer