© AFP

Kasteel van Versailles opnieuw ontruimd na bomalarm

Het beroemde kasteel van Versailles wordt dinsdagmiddag opnieuw ontruimd na een bommelding en zal de hele dag gesloten blijven. Ook lokale kantoren van de Franse zender France 3 in Reims werden dinsdagmorgen ontruimd na een dreiging.

jvh
Bron: BELGA

Op X meldt de communicatieafdeling van het kasteel van Versailles dat er een evacuatie gaande is “omwille van veiligheidsredenen”. Volgens politiebronnen werd er beslist om het domein te ontruimen na een bommelding. De ontmijningsdiensten komen ook ter plaatse. 

Afgelopen weekend werd de toeristische trekpleister, net als het Louvre, ook al ontruimd na verschillende dreigingen, die achteraf vals alarm bleken te zijn. In Frankrijk is het hoogste terreuralarm van kracht, nadat een geradicaliseerde man vrijdag een leerkracht had neergestoken op een school in het Noord-Franse Arras.

Ook het gebouw van France 3 Champagne-Ardennes werd dinsdag ontruimd na ontvangst van een e-mail waarin werd gedreigd met een aanslag op de zender in Reims. Volgens France 3 werd in de mail verwezen naar een bedreiging “ter glorie van Allah”. Na verschillende controles kon het gebouw ’s middags opnieuw de deuren openen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer