Parking Wijnegem shopping center terug vrijgegeven na oproep verdacht pakket: “Vals alarm”

© ATV

Wijnegem -

De overdekte parking aan de Shop Eat Enjoy in Wijnegem werd dinsdagochtend urenlang afgesloten na het vinden van een verdacht pakket. Ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse. “Na onderzoek bleek dat de achtergelaten rugzak een onschuldige inhoud bevatte”, zegt politie Minos. De parking is intussen weer vrijgegeven.

nelo

Rond 9.30u kreeg politiezone Minos een melding van een verdacht pakketje aan het shoppingcenter in Wijnegem. “In de overdekte parking is een rugzak achtergelaten, deze is met een slot beveiligd”, zegt Kim Verdoodt, woordvoerder van politiezone Minos.

Uit voorzorg werd de parking volledig afgesloten. Het shoppingcenter bleef gedurende het onderzoek open en is niet ontruimd. Ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse en onderzocht de achtergelaten rugzak. Een drietal uur later kwam het bericht dat het gaat om een rugzak met onschuldige inhoud. De perimeter van de politie werd opgeheven, de parking is opnieuw bereikbaar.

© BFM

De politie zal niet meer actief opzoek naar de eigenaar van de rugzak. “Op de bewakingsbeelden is niets te zien. Als de eigenaar zich niet meldt dan stopt het onderzoek”, aldus Verdoodt.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen