© Getty Images

‘Latex lippen’ zijn trending op TikTok: hoe zien die eruit en hoe creëer je ze zelf?

Vergeet even lippenstift met een matte look. Als het aan Tiktokkers ligt, zijn ‘latex’ lippen de grootste trend van het moment. De term staat voor extra glossy lippenstift op boven- en onderlip, zodat de mond net zo hard glanst als een paar shiny latex laarzen.

Hanne Vandenweghe

De zogenoemde latex lippen vallen op door hun glanzende afwerking. Zin in, al is het maar om jezelf op te maken als vampier voor Halloween? Dan heb je enkele spullen nodig: een lippenseel, -primer en -potlood, vloeibare lippenstift of lipgloss in een tint naar keuze en een laag transparante gloss.

LEES OOK:

Prepareer je lippen eerst met een laagje primer. Zo creëer je een egaal canvas voor de make-up en zullen de producten langer blijven zitten. Omlijn vervolgens je lippen met het lippotlood in de gewenste tint. Kleur je hele lip in indien je een hele avond lang glossy lippen wil. Daarna komt de vloeibare lippenstift in het spel. Zorg ervoor dat je het product gelijkmatig over de lippen verdeelt en werk extra nauwkeurig rond de middelste en buitenste hoeken voor een onberispelijk, strak resultaat. Om het effect compleet te maken eindig je met een laag heldere glos bovenop de lippenstift. Gebruik wel een penseel. Hiermee kan je de contouren van je mond eerst schetsen en voorkom je overbodige glans buiten je mondhoeken.

Nieuw is deze hype niet. De afgelopen jaren stuurden topontwerpers wel vaker modellen de catwalk op met ultraglanzende lippen. Dat alles terugkomt, bewijzen beautyfans op Tiktok alvast met deze opvallende comeback.

@seyda Latex Lips 🍷 @Anastasia Beverly Hills Lip Palette @YSL Beauty Tatouage Couture Matte Stain - 15 @viseart Lip Shine - Cerise #latexlips ♬ Cherry - Lana Del Rey
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer