De slachtoffers krijgen schadevergoedingen van 2.111 euro, 1.000 euro en 1.827 euro.© rr

Dertiger wordt geïnterneerd nadat hij deurwaarder, slotenmaker, advocaat en inspecteur aanvalt

Maaseik/Tongeren -

Een 33-jarige man uit Maaseik wordt geïnterneerd nadat hij eerder een advocaat K.O. sloeg en een gerechtsdeurwaarder, slotenmaker en inspecteur rake klappen gaf. Ook voor de Tongerse rechter liep het tijdens de behandeling van zijn zaak volledig uit de hand.

Shauni Deferm

De 33-jarige man moest zich verantwoorden voor het slaan van een gerechtsdeurwaarder en een slotenmaker op 4 september 2020. Toen hij zag dat zijn inboedel werd opgeschreven, sloegen zijn stoppen door. Volgens de man kwam de deurwaarder onterecht bij hem langs. De gerechtsdeurwaarder had volgens zijn raadsman een diepe snee in zijn wang, kneuzingen en een gescheurde jas. De slotenmaker werd geduwd en gewurgd. De inspecteurs die werden opgeroepen deelden ook in de klappen.

Op 26 april 2021 maakte de man opnieuw herrie na een zitting voor het vredegerecht. Toen viel hij de raadsman van de tegenpartij na afloop op straat aan omdat die hem tijdens de zitting een ‘wanbetaler’ had genoemd. De advocaat kreeg een vuistslag tegen de slaap en verloor zijn bewustzijn.

Internering

Er werd een gerechtsdeskundige aangesteld om de dertiger te onderzoeken. Die stelde dat de man kampt met antisociale kenmerken, narcisme en een beperkte frustratietolerantie. Het risico op toekomstige recidive is daarom groot en dat kwam al tot uiting in september, tijdens de behandeling van zijn dossier voor de Tongerse rechter.

Ook toen werd de dertiger furieus omdat er volgens hem zaken verteld werden die niet klopten. Zijn eigen advocate kon hem niet bedaren waardoor de man opnieuw in de boeien werd geslagen en naar de cel werd gebracht. In de gang richting het cellencomplex liet hij zich vervolgens op de grond vallen. “Die agent lapte me pootje! Echt waar!”, riep hij naar de rechter voor hij uit het zicht verdween.

Volgens de Tongerse rechter is het op basis van de vaststellingen van de gerechtsdeskundige aangewezen om de man te interneren. De slachtoffers krijgen schadevergoedingen van 2.111 euro, 1.000 euro en 1.827 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer