Kristof V. ging onder meer wild tekeer in het OCMW in Brasschaat.© rr, jan brys

Drie jaar cel voor Brasschaatse OCMW-klant die onderzoeksrechter aanviel

Antwerpen, Brasschaat -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Kristof V. veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. V. richtte begin dit jaar vernielingen aan in de kantoren van het OCMW van Brasschaat. Na zijn arrestatie ging hij dan ook nog eens de onderzoeksrechter te lijf.

V. werd eind januari opgepakt in Brasschaat nadat hij agressief was geworden bij een bezoek aan het OCMW. Hij viel er de maatschappelijk assistente aan die zijn dossier beheerde, op weg naar buiten gooide hij nog een stoel naar een andere medewerkster en een pak papier naar een derde. Ook de voordeur van het gemeentehuis moest er aan geloven, net als een computer van de bib.

V. bracht de nacht door in een politiecel en werd voorgeleid bij een (vrouwelijke) onderzoeksrechter in Antwerpen. Toen de rechter hem vroeg naar zijn financiële situatie, ging hij door het lint. Hij sprong over het bureau van de onderzoeksrechter, greep haar vast en bracht haar ten val tegen een kast. De onderzoeksrechter liep een hoofdwonde op, die in het ziekenhuis werd verzorgd. Ook de medewerksters van het OCMW stelden zich burgerlijke partij tegen V. De jonge vrouwen kampen volgens hun advocaat nog steeds met de gevolgen van de aanval.

De man zit sinds de feiten in de cel. Tijdens de behandeling van zijn zaak zei hij dat hij “efkes kwaad werd” omdat hij het gevoel had dat ze hem aan het lijntje hielden. De 29-jarige V. werd eerder al vijf keer correctioneel veroordeeld, steeds wegens geweld of vernielingen. (sare, vdaa)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Antwerpen