Tom Van Grieken(l) en Bernard Clerfayt (R) vragen het ontslag van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (c).
Volledig scherm
Tom Van Grieken(l) en Bernard Clerfayt (R) vragen het ontslag van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (c). © Belga

“Aanslag kon voorkomen worden”: Vlaams Belang vraagt ontslag van staatssecretaris De Moor

Vlaams Belang vraagt het ontslag van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V). De partij volgt daarmee het standpunt van Bernard Clerfayt (DéFI), de (titelvoerende) burgemeester van Schaarbeek. “De aanslag kon voorkomen worden als de uitgeprocedeerde moslimterrorist ook echt het land had moeten verlaten”, zeggen Tom Van Grieken en Barbara Pas.

225 reacties

  • Fanny Konings

    7 maanden geleden
    Dient een burgemeester zijn inwoners dan niet te kennen?
  • Pascal Droogmans

    7 maanden geleden
    En terecht! In de privé - sector krijg je ook je ontslag met serieuze flaters. Politici moeten evenzeer de gevolgen dragen. Pas als er doden/gewonden vallen begint de politiek met het denkwerk. Vijgen na Pasen noemt men dat!
  • Francois Sals

    7 maanden geleden
    nog maar eens een bewijs dat onze Politiekers onbekwaam zijn ...en dat hun kabinetten de zaken NIET opvolgen .En een briefje schrijven dat iemand het land moet verlaten is te gek voor woorden , niemand doet dat en controle is er niet ...daarom lopen er tienduizenden illegalen vrij rond .Nu om te beginnen ..eindelijk eens een voorbeeld stellen, Van Quickerborne, Verlinden en De Moor moeten opstappen .
  • Jan Baroen

    7 maanden geleden
    De schatting van het aantal illegalen in België is tussen de 100.000 en 200.000, dit is nogmaals het bewijs dat de vorige regeringen niets gedaan hebben voor repatriëring. Het voorstel van het VB is dus de enige correcte manier van werken en niet het fameuze papiertje met het bevel (eigenlijk de aanbeveling) om het grondgebied te verlaten.
  • Bertrand Vanhevel

    7 maanden geleden
    In plaats van ze op voorhand af te schrijven, laat het VB eens meeregeren en velt een oordeel na 5 jaar, dit zou eerlijker zijn zeker.