Tanaphong Toochinda (unsplash)

Gemeente Brecht waagt zich opnieuw aan wereldrecordpoging: grootste breiwerk met naalden van 5 meter lang

De gemeente Brecht probeert opnieuw een wereldrecord op haar naam te zetten. Ze wil met breinaalden van vijf meter lang een lap van twee vierkante meter breien. Het record van grootste breiwerk staat momenteel op naam van de Britse Betsy Bond en dat wil de gemeente Brecht verbreken. Ook de inwoners worden uitgedaagd om een originele sjaal te breien.  

Elk jaar probeert de gemeente Brecht op Paasmaandag een leuk en origineel wereldrecord te verbreken. Volgend jaar wil Brecht een breiwerk maken met de grootste breinaalden ter wereld.   

Sinds 2017 staat het record op naam van de Britse Betsy Bond. Ze studeerde Kunst en Design aan het Wiltshire College en verbrak het record voor haar eindproject. Met breinaalden van 4,46 meter lang maakte ze een werk van één vierkante meter. "Wij gaan proberen om twee vierkante meter te breien met naalden van vijf meter lang", zegt initiatiefnemer Leo Meeussen.

"Het Rode Kruis van Brecht is bezig met een hernieuwing van uitleenmateriaal. Dat is natuurlijk een grote kost", zegt Meeussen. "Daarom willen we alles veilen en het verzamelde bedrag doneren aan het Rode Kruis."

We willen achteraf alles veilen voor een goed doel

Leo Meeussen, initiatiefnemer

De recordpoging is pas voor volgend jaar op Paasmaandag, maar de inwoners van Brecht kunnen zich nu al wagen aan het breien. "We willen alle inwoners van Brecht aansporen om een sjaal te maken van minstens anderhalve meter en maximaal twee meter. Een jury zal de tien mooiste sjaals uitkiezen en ophangen op de jaarmarkt. De bezoekers van die jaarmarkt kunnen op Paasmaandag stemmen op de origineelste sjaal", zegt Meeussen. 

Meest gelezen