HBVL bereikt elke dag meer dan een half miljoen lezers

Hasselt -

Het Belang van Limburg bereikt elke dag maar liefst acht op de tien Limburgse lezers. Goed voor dagelijks 554.140 mensen. Dat is een stijging van bijna negen procent vergeleken met de vorige CIM-peiling.

Het onafhankelijke Centrum voor Informatie over de Media (CIM) heeft cijfers bekendgemaakt over de belangrijkste nieuwsmerken van ons land. De resultaten zijn gebaseerd op enquêtes die werden afgenomen in de periode tussen september 2022 en mei 2023.

Daaruit blijkt dat Mediahuis - uitgeverij van o.a. Het Belang van Limburg, De Standaard, Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad - de grootste krantenuitgever in België blijft en dagelijks 2,5 miljoen lezers bereikt.

Het Belang van Limburg wordt dagelijks door 554.140 mensen gelezen, een stijging van 9%. We bereiken daarmee maar liefst 8 op de 10 Limburgse lezers.

Het Nieuwsblad daalt 5,1% en heeft dagelijks gemiddeld 1,5 miljoen lezers, De Standaard gaat 8% achteruit en zit nu op 600.000 lezers. Gazet van Antwerpen stijgt net als HBVL en komt uit op 624.400 lezers (+3,8%). (km)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer