Ondanks winstgevendheid ontslaat LinkedIn meer dan 650 mensen om zich op AI toe te spitsen

Het carrièreplatform LinkedIn zit in de lift en heeft onlangs zijn omzetrecord gebroken. Toch gaat het sociale netwerk voor de tweede keer in enkele maanden over tot massale ontslagen. De prioriteiten zijn veranderd.

Waarom is dit belangrijk?

Het afgelopen jaar was niet eenvoudig voor grote technologiebedrijven en sociale netwerken. Na een bloeiperiode tijdens de pandemie en de daaropvolgende tegenvallers, moesten deze bedrijven de broekriem aanhalen en vaak grootschalige ontslagen doorvoeren. Nu is het de beurt aan LinkedIn, zij het met enige vertraging.

Nog een bedrijf dat grootschalig ontslaat

In het nieuws: LinkedIn heeft aangekondigd dat het 668 mensen zal ontslaan bij ingenieurs, producten, talent en financeteams als onderdeel van een bredere herstructurering, meldt CNN. Deze beslissing is genomen vanwege veranderingen in het gedrag van klanten en vertraging in de omzetgroei, aldus CEO Ryan Roslansky, die een brief heeft gestuurd naar alle werknemers.

  • Dit is niet de eerste keer: in mei heeft het bedrijf 716 mensen ontslagen. Micr
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer