OVERZICHT. Harry Kane helpt Engeland aan EK-kwalificatie, Aleksandar Mitrovic (ex-Anderlecht) is de grote man bij Servië

Harry Kane heeft Engeland met twee goals een 3-1-zege (en de EK-kwalificatie) geschonken tegen Italië, bij Servië was Aleksandar Mitrovic de grote man tegen Montenegro (3-1): een overzicht van wat u moet weten over de EK-kwalificatie-interlands van dinsdagavond.

Yanko Beeckman

Groep C

Engeland-Italië 3-1

Engeland heeft gedaan wat het moest doen in de absolute topaffiche van dinsdagavond. Italië, dat nochtans geteisterd wordt door een nationaal gokschandaal, kwam wel op voorsprong via een doelpunt van Scamacca. Engeland maakte nog voor rust gelijk via een strafschopdoelpunt van Harry Kane, na een overtreding op Jude Bellingham. Het was uiteindelijk Marcus Rasfhord die de thuisploeg op voorsprong bracht een prachtige knal in de verste hoek. Na rust stelde Kane de zege met een tweede goal de kwalificatie helemaal veilig.

Malta-Oekraïne 1-3

De Oekraïners hebben hun landgenoten dinsdagavond een zege geschonken. Malta kwam wel op voorsprong na een vroeg doelpunt van Paul Mbong. De bezoekers zetten de scheve situatie nog voor rust recht dankzij een Maltese own-goal en een strafschopdoelpunt van Dobvyk. In het slot pikte ook Mudryk nog een doelpuntje mee.

© REUTERS

Groep G

Servië-Montenegro 3-1

In een Balkanderby heeft Servië Montenegro met 3-1 verslagen. Ex-Anderlecht-spits Aleksandar Mitrovic bracht de thuisploeg al vroeg op voorsprong met een knap doelpunt met de buitenkant van zijn voet. Nog voor rust maakte Stevan Jovetic gelijk, maar met een tweede doelpunt bracht Mitrovic de Serviërs opnieuw op voorsprong. Dusan Tadic maakte er uiteindelijk ook nog 3-1 van.

Litouwen-Hongarije 2-2

In groep G hebben Litouwen en Hongarije voor een spektakelstuk gezorgd. Litouwen klom voor rust op een dubbele voorsprong via goals van Cernych en Sirvys. Diep in de tweede helft kwam Hongarije alsnog op gelijke hoogte met dank aan doelpunten van Liverpool-speler Szobolszlai en Varga.

Mitrovic.© REUTERS

Groep H

San-Marino-Denemarken 1-2

Denemarken, met Kasper Schmeichel onder de lat, heeft een stunt van San Marino maar nipt kunnen vermijden. Alessandro Golinucci maakte iets voorbij het uur de eerste officiële goal voor de thuisploeg in meer dan een jaar en wiste zo de openingstreffer van Rasmus Hojlund uit. Twintig minuten voor tijd schonk Poulsen de Denen alsnog de zege.

Noord-Ierland-Slovenië 0-1

Slovenië heeft Noord-Ierland geklopt met het kleinste verschil. Gnezda Cerin maakte de enige goal van de match, waardoor Slovenië leider blijft in groep H.

Finland-Kazachstan 1-2

Eerder dinsdagavond deed Kazachstan een goeie zaak tegen Finland. De Finnen leken lange tijd met de zege aan de haal te gaan, maar in het laatste kwartier draaide Besiktas-middenvelder Zaynutdinov de situatie met twee goals - waarvan de laatste in minuut negentig - nog volledig om. Kazachstan springt zo naa