Zonnewagen van KU Leuven-studenten geraakt vlot door keuring voor WK: “Helemaal klaar voor de strijd”

© Innoptus Solar Team

De zonnewagen van het Innoptus Solar Team, het studententeam van de KU Leuven, is vlot door de technische keuring voor het wereldkampioenschap geraakt. Dat meldt het team dinsdag.

gli
Bron: BELGA

Het wereldkampioenschap in Australië, officiële naam ‘Bridgestone World Solar Challenge’, start komende zondag. De 38 deelnemende teams hebben een week de tijd om de 3.021 kilometer tussen Darwin in het noorden van het land, en Adelaide in het zuiden af te leggen. Zaterdag staat de kwalificatieronde op het programma, die de startpositie van de teams zondag bepaalt. Als titelverdedigers gaan de Belgen resoluut voor een nieuwe gouden medaille. 

Om te mogen starten aan de wedstrijd, moet de zonnewagen aan een reeks regels voldoen. Onder andere de batterij, de ophanging, het elektrisch systeem en de algemene structuur van de wagen worden gecontroleerd. 

De Leuvense studenten hebben de controle doorlopen met hun nieuwste zonnewagen, de Infinite, die al de tiende wagen is die het Solar Team de afgelopen twintig jaar gefabriceerd heeft. Met die wagen zullen ze het parcours volgende week zo snel mogelijk proberen afleggen. De wagen wordt onder meer gekenmerkt door de beweegbare vin bovenaan, die zorgt dat het toestel kan ‘meesurfen’ op de wind, en zijn spitse en platte vorm. 

“We hebben alle testen doorstaan en veel groene stickers verzameld op de controles”, vertelt Stijn Vos, aerodynamisch ingenieur van het team. “We zijn helemaal klaar om aan de wedstrijd te beginnen en hebben er super veel zin in.”

© IF

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen