John F. Kennedy© The LIFE Picture Collection/Gett

Netflix gaat leven president Kennedy verfilmen

Het wereldwijde succes van The Crown inspireert Netflix voor nieuwe soortgelijke series. In de nabije toekomst plant de streamingdienst een reeks rond John F. Kennedy.

Tom Vets

Zestig jaar na de moord op de Amerikaanse president blijft diens levensverhaal tot de verbeelding spreken. Dat bleek ook enkele jaren geleden toen het boek JFK: Coming of Agein the American Century uitkwam. Het werd een bestseller in de States.

Het boek, dat het eerste deel van de tweedelige biografie van de oud-president vormt, beschrijft Kennedy’s leven vanaf zijn geboorte tot aan zijn tijd als junior senator in de Amerikaanse staat Massachusetts. Door het succes dacht Netflix toen al aan een verfilming. Nu The Crown is afgelopen, komt het nodige budget vrij. Bedoeling is een reeks te creëren die qua uitstraling “een Amerikaanse versie van The Crown” moet worden.

Eric Roth herwerkt het boek tot een script. Hij verdiende eerder zijn sporen als scenarist van Forrest Gump. Ook werkte hij mee aan films als A Star is Born, Ali, The Good Shepherd en The Curious Case of Benjamin Button. Die laatste film leverde hem een Oscarnominatie op. Over cast en opnameperiode is nog niks bekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer