Dinsdag kon de douane nog ettelijke tonnen cocaïne in beslag nemen uit Sierra Leone
FOD Financiën

Zes mannen opgepakt in Nederland na cocaïnesmokkel van bijna 8 ton via Antwerpse haven

In Nederland heeft de politie zes mannen opgepakt die een vrachtwagen aan het lossen waren met daarin 7,7 ton cocaïne. De cocaïne werd binnengesmokkeld via de Antwerpse haven en zat verstopt in een lading bananen. De douane had de drugs in Antwerpen al ontdekt, maar de politie heeft gewacht op de ophalers om hen te kunnen volgen en hen op te pakken.

In Nederland heeft een Nederlands-Belgisch politieteam maandag zes mannen opgepakt die 7.700 kilogram cocaïne hadden gesmokkeld via de Antwerpse haven. De douane had de drugs ontdekt in een lading bananen. De politie besloot om de personen die de container kwamen ophalen, te volgen.

In het Nederlandse Bleiswijk stopte de vrachtwagen en begonnen enkele mannen de drugs uit te laden. De politie kon zes verdachten oppakken, drie Nederlanders van 41, 49 en 60 jaar, twee Belgen van 21 en 48 jaar en een Pool van 43.

Eén dag later, dinsdagavond, heeft de douane samen met de federale gerechtelijke politie en de scheepvaartpolitie nog ettelijke tonnen cocaïne in beslag genomen in de Antwerpse haven. De exacte hoeveelheid moet nog gewogen worden. De drugs zaten verstopt in een lading sojameel afkomstig uit Sierra Leone. De federale gerechtelijke politie Antwerpen voert een onderzoek.

De drugs die dinsdag in beslag werden genomen
FOD Financiën

Meest gelezen