Themabeeld.© Joris Herregods

Uitbater skatewinkel aangehouden nadat hij foto’s van voeten van minderjarige klanten vraagt

Mechelen -

De 32-jarige uitbater van een skatewinkel in het Mechelse is door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van zedenfeiten met minderjarigen. De man vroeg aan verschillende tienerjongens om foto’s van hun voeten door te sturen. “Mijn cliënt zit nu thuis met een enkelband en is erg aangedaan”, zegt advocaat Veronique Gysbrechts.

Stijn Van de Sande

De feiten kwamen aan het licht toen een tienerjongen naar de politie stapte. Als klant bij een skatewinkel in het Mechelse kreeg hij van de uitbater van de zaak de vraag om foto’s van zijn voeten in verschillende poses door te sturen. Volgens de zaakvoerder, een 32-jarige man uit Mechelen, zou hij hen zo beter kunnen helpen bij het kiezen van de juiste skateschoenen. In werkelijkheid bleek de man echter een seksuele voorliefde voor voeten te hebben.

Maar het bleef niet alleen bij het vragen van foto’s. Er zou namelijk ook sprake zijn van enkele ongewenste aanrakingen. Er werd een onderzoek opgestart en de politie en het parket voerden een huiszoeking uit. Daarbij werd onder meer elektronicamateriaal in beslag genomen. Dat wordt momenteel verder uitgelezen. Er is sprake van drie of vier minderjarige jongens van 16 en 17 jaar. Zonder weet te hebben van de fetisj van de man, stuurden ze hem foto’s door.

Aangehouden

De man werd opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. “De raadkamer besliste vorige week om zijn aanhouding te bevestigen onder elektronisch toezicht”, bevestigt Kristof Aerts van het Antwerpse parket. “De feiten werden gekwalificeerd als aantasting van de seksuele integriteit van minderjarigen, aanranding van de eerbaarheid van een minderjarige en cyberlokking.”

“Mijn cliënt zit momenteel dus thuis met een enkelband”, zegt advocate Veronique Gysbrechts. “Hij reageert erg aangedaan op wat er nu allemaal gebeurt. Er werd een psychiater aangesteld om hem te onderzoeken en het in beslag genomen materiaal wordt verder onderzocht. We wachten nu het verder onderzoek af.” (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen