Deze beelden van Israëlisch leger moeten bewijzen dat Palestijnse raket insloeg op ziekenhuis in Gaza waarbij zeker 500 doden vielen

Het Israëlische leger heeft beelden vrijgegeven die zouden moeten bewijzen dat een verdwaalde Palestijnse raket verantwoordelijk is voor de dodelijke inslag op een ziekenhuis in de Gazastrook. De video toont luchtopnames van het al-Ahli-ziekenhuis en een parkeerplaats van voor én na de aanval. Er is geen typische krater te zien zoals meestal wel het geval is bij Israëlische luchtaanvallen.

Het Israëlische leger wijst beschuldigingen dat het zelf het ziekenhuis zou hebben getroffen van de hand, en stelt dat een fout neergekomen raket van de Palestijnse beweging Islamitische Jihad het bloedbad heeft veroorzaakt.

Bij de inslag kwamen honderden mensen om het leven. Intussen roept het Israëlische leger inwoners van Gaza-stad, in het noorden van Gaza, opnieuw op om te vluchten naar het zuiden, waar in de omgeving van al-Mawasi “een humanitaire zone” zou zijn ingericht.

LEES OOK. Ze dachten dat ze in een ‘safe zone’ waren, tot plots de bommen vielen: zeker 500 doden bij aanval op ziekenhuis in Gaza

(jvh)