Politie Antwerpen

Politie verzegelt domein Hof van Nazareth in Lier en neemt 7 flamingo's in beslag

In Lier heeft de Antwerpse politie het domein Hof van Nazareth verzegeld bij een controleactie. Ze nam ook 7 flamingo's in beslag die op het domein leefden, waarvoor niet de nodige certificaten konden worden voorgelegd. De controle kadert binnen een lopend onderzoek naar witwaspraktijken en fiscale fraude.

Het KALI-team van de Antwerpse politie, een team van de lokale en federale gerechtelijke politie dat zich vooral richt op drugscriminaliteit, is deze week binnengevallen op het domein Hof van Nazareth in Lier. Samen met de Lokale Recherche Leefmilieu, de politie van Lier en het Toezicht op Sociale Wetten kon het team meerdere overtredingen vaststellen bij de uitbating van restaurant Al Forno en feestzaal Hof van Nazareth. Het domein werd bijgevolg verzegeld.

"Opmerkelijk was ook dat de Lokale Recherche Leefmilieu 7 flamingo's aantrof die op het domein leefden", zegt Willem Migom van de Antwerpse politie. "Dat zijn exotische dieren die een certificaat nodig hebben, en dat kon niet voorgelegd worden. De flamingo's werden in beslag genomen en naar een opvangcentrum gebracht."

Lopend onderzoek

Het huidige onderzoek is hetzelfde als dat waarin vorig jaar in Borgerhout het vorige restaurant Al Forno werd verzegeld. Toen moest ook de inboedel in beslag genomen worden, maar enkele verdachten zouden mogelijk enkele goederen hebben meegenomen naar Lier, om daar een doorstart te maken. "De verdachte wilde zijn activiteiten opnieuw opstarten in Lier, onder dezelfde naam als het oorspronkelijk restaurant. Maar dat ging natuurlijk niet onopgemerkt voorbij", zegt Migom.

De verdachte kon niet alleen gelinkt worden aan de verschillende handelszaken, hij was ook betrokken bij de organisatie van een kickboksevenement in het Sportpaleis dat de politie annuleerde wegens witwaspraktijken en fiscale fraude. Het onderzoek loopt verder en kadert binnen de aanpak van economische en sociale ondermijning, waarbij de verstrengeling van de onder- en bovenwereld wordt aangepakt.

Meest gelezen