Verdwijning Franse peuter Émile (2,5): speurders doorzoeken voor tweede dag op rij woning van 16-jarige verdachte “met interessant profiel”

Speurders doorzoeken voor een tweede dag op rij de woning van een mogelijke verdachte in de verdwijningszaak van de kleine Émile, het 2-jarige Franse jongetje dat bijna drie maanden geleden vermist raakte. Dat meldt BFMTV. Het zou gaan om een 16-jarige jongen die in de buurt van het Zuid-Franse dorpje Le Haut Vernet woont, de plaats waar Émile voor het laatst werd gezien.

wvb lto

Een team van Franse gendarmes heeft dinsdag de woning van een mogelijke verdachte met “een interessant profiel” al een eerste keer uitgekamd. Daarbij werden vijf honden en twee drones ingezet, maar de actie had niets opvallends opgeleverd, zo meldt de Franse tv-zender BFMTV. De politiemensen zijn naar verluidt ook geïnteresseerd in de gsm’s van de gezinsleden.

Gekend bij gerecht

Het huis is gevestigd in Roussimal, dat op vijf kilometer van Le Vernet ligt, en behoort toe aan de boerenfamilie van een jongeman van 16 jaar die door verschillende buurtbewoners wordt omschreven als “levend aan de rand van de samenleving.”

LEES OOK. Grootvader van spoorloze Émile (2) verdedigt zichzelf: “Ik word voorgesteld als een bullebak en dat ben ik niet”

De jongeman staat bekend bij justitie voor kleine overtredingen, weet Le Parisien. Hij werd al in een vroeg stadium van het onderzoek verdacht vanwege zijn rijgedrag met de tractor. Verschillende inwoners van Le Vernet hadden dit destijds gemeld aan onderzoekers.

Volgens een bron die met de Parijse krant sprak is het echter nog te vroeg om over een verdachte te spreken omdat er geen objectieve elementen zouden zijn die de jongeman kunnen linken aan de ontvoering van Emile. “Het is gewoon zijn gedrag dat hem stigmatiseert”, klinkt het. De jongeman kreeg thuisonderwijs voor hij zich op zijn 16 volledig aan de boerderij wijdde.

Voorlopig is de jongeman nog niet aangehouden en blijft de kleine Émile nog steeds vermist. Er is ook geen nieuwe informatie aan het licht gekomen.

LEES OOK. Waar ging Émile (2,5), nu al zeven weken vermist, naartoe op dag van zijn verdwijning? Getuigen geven uiteenlopende versies

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER