Archiefbeeld.© Boumediene Belbachir

Genkenaar steekt vuur aan in Molenvijverpark: “Ik wilde barbecueën”

Genk/Zutendaal -

Een 48-jarige Genkenaar moest zich voor de Tongerse rechter verantwoorden omdat hij een vuurtje had aangestoken in het Genkse Molenvijverpark. Hij wilde vlees bakken, zo verklaarde hij. Toch kreeg hij de vrijspraak voor brandstichting, maar voor twee fietsendiefstallen en vandalisme moet hij wel voor 18 maanden naar de cel.

Shauni Deferm

Op 10 juli 2023 werd de politie opgetrommeld voor een brand in het Molenvijverpark in Genk. Tussen de klimop had de veertiger een hoop kreupelhout in brand gestoken. “Ik wilde barbecueën en mijn vlees bakken”, sprak de man tijdens zijn verhoor.

Een medewerker van een pop-upzomerbar kon het vuur doven met een emmer water, waardoor een grotere brand vermeden kon worden. De man moest zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor onopzettelijke brandstichting, maar toch kreeg hij de vrijspraak omdat het vuur niet overgeslagen was.   

De man moest verder ook nog verschijnen voor het toebrengen van tal van vernielingen aan onder andere de buitenramen van het OCMW in Genk en voor twee diefstallen van elektrische fietsen in Zutendaal. De man werd al rijdend betrapt op een van de gestolen fietsen.

Geen alternatieven

De veertiger kwam tijdens de behandeling van de zaak niet opdagen. Hij zou volgens de Tongerse aanklager al langer kampen met een hardnekkige drugsproblematiek. “Hij heeft een uitgebreid strafblad en er zijn geen alternatieven meer mogelijk om hem alsnog op het rechte pad te krijgen”, stelde die.

Volgens de rechter is het duidelijk dat de man geen respect heeft voor andermans eigendommen en voor de regels en normen van de samenleving. Daarom legde hij de man een celstraf van 18 maanden en een boete van 800 euro op voor de diefstallen en de vernielingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer