© AP

Bijna 200 lichamen gevonden bij begrafenisondernemer die “groene begrafenissen” promootte

Bij een begrafenisondernemer in de Amerikaanse staat Colorado zijn de onbegraven lichamen van 189 overleden mensen gevonden. De begrafenisondernemer had hun families een “groene begrafenis” verkocht.

jvh
Bron: NBC

De lokale autoriteiten waren eerder deze maand binnengevallen bij de begrafenisondernemer ‘Return to Nature Funeral Home’ in Penrose, nadat omwonenden zich hadden beklaagd over de geur die vanop het terrein opsteeg. De politie had daarbij een nog niet bekend aantal “ongepast bewaarde lichamen” aangetroffen.

Vrijdag werden 189 lichamen afgevoerd, en mogelijk loopt dat aantal nog op. De autoriteiten zullen de lichamen identificeren en de families van de overledenen contacteren “zodat ze beschikken over correcte informatie en hun familieleden gepast kunnen begraven”.

“Een groene begrafenis is een natuurlijke manier om afscheid te nemen van je geliefde met minimale impact op het milieu”, had de begrafenisondernemer dergelijke begrafenissen verkocht. Volgens de wet in Colorado mogen lichamen op die manier begraven worden, maar als dat niet gebeurt binnen 24 uur moeten de lichamen wel gekoeld worden.

© AP

© AP

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer