Ga naar de inhoud
David Goffin.

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8660
3
Carlos Alcaraz
8145
4
Daniil Medvedev
7085
5
Alexander Zverev
5425
6
Casper Ruud
4480
7
Stefanos Tsitsipas
4030
8
Andrey Rublev
3830
9
Hubert Hurkacz
3675
10
Grigor Dimitrov
3640

David Goffin is niet opgewassen tegen Frans opslagkanon in Antwerpen: "Amper iets tegen te beginnen"

 wo 18 oktober 2023 20:19
European Open
Giovanni Mpetshi Perricard (124)
David Goffin (101, Wild card)
einde
7
set 1
5
6
set 2
3

David Goffin (ATP-105) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales op de European Open in Antwerpen. Giovanni Mpetshi Perricard (ATP-226), een jonge Fransman van 2 meter, vuurde de ene na de andere mokerslag op zijn eigen service af. Goffin vond geen antwoord tegen de zeer solide Fransman en verloor in twee sets. "Je kan alleen maar hopen dat de storm gaat liggen", zei hij.

Giovanni Mpetshi Perricard is nog geen grote naam op het ATP-circuit, maar heeft met zijn service een wapen om u tegen te zeggen.

 

Dat ondervond David Goffin aan den lijve in de Lotto Arena. Pas bij het vierde opslagspel van de Franse kwalificatiespeler kon Goffin hem toch eens een puntje ontfutselen.

 

Meer was te hoog gegrepen, al kwam Goffin ook zelf niet al te veel in de problemen.

 

Maar op het moment van de waarheid - bij 6-5 - leverde Goffin dan toch zijn opslag in.

 

Onze landgenoot probeerde in de tweede set bij te sturen, maar vond geen hapklare oplossing in zijn handboek.

 

Bij 2-1 redde Goffin nog 3 breakballen, maar de 4e opportuniteit was wel bingo voor de 20-jarige Franse reus.

 

Mpetshi Perricard liet zich amper op foutjes betrappen en stuurde Goffin met 7-5 en 6-3 na 1 uur en 12 minuten terug naar af.

 

(scrol omlaag voor een reactie van David Goffin)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Goffin: "Toch het gevoel dat ik dichter bij mijn beste niveau kom"

"Er viel amper iets tegen te beginnen", zuchtte David Goffin. "Qua opslag kan je hem naast John Isner of Ivo Karlovic plaatsen. Als hun opslag draait, is het erg lastig om er iets tegen in te brengen."

 

"Je kan alleen maar hopen dat de storm gaat liggen. Dat gebeurde dus niet. Misschien had ik het iets beter kunnen doen, maar winnen zat er wellicht niet in.  Maar als ik de eerste set naar een tiebreak kan brengen, wie weet ..."

 

Goffin leed zijn veertiende nederlaag van het seizoen op het ATP-circuit. "Het was geen goed seizoen, maar ik heb het gevoel dat ik stap voor stap toch opnieuw dichter bij mijn beste niveau kom."

 

"Een match als deze verandert daar niets aan. Hier kan je geen conclusies uit trekken. Er volgen voor mij nu nog twee challengers. Hopelijk lukt het me daarin kwalificaties voor het Australlian Open te vermijden."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd:

Fase per fase

20:25

Goffin verliest de 2e set met 6-3 en is uitgeschakeld

19:50

Goffin verliest de eerste set met 7-5

16:45

David Goffin tegen "Gio The Giant"

David Goffin (ATP-105) speelt vanavond in de tweede ronde tegen de Franse reus Giovanni "Gio The Giant" Mpetshi Perricard (ATP-226).

De 19-jarige Fransman staat nog veel lager gerangschikt dan Goffin, maar met z'n dubbele meter scoort hij vlot op z'n service.

Kijk op deze pagina live naar Goffin - Mpetshi Perricard. De wedstrijd staat om 19 uur geprogrammeerd.

Gerelateerd: