Ga naar de inhoud

Remco Evenepoel trekt met Oumi naar de Muro di Sormano: "Ik voel niets speciaals"

 wo 18 oktober 2023 19:05
Remco Evenepoel en zijn echtgenote Oumi.

Op zijn YouTube-kanaal heeft Remco Evenepoel een lange video gedeeld rond de Ronde van Lombardije van ruim 10 dagen geleden. Evenepoel gunt zijn volgers een blik achter de schermen in de voorbereiding op het laatste Monument van het seizoen. Daags na il Lombardia trok Evenepoel met zijn echtgenote naar de Muro di Sormano, waar hij in 2020 een horrorcrash maakte. 

Na zijn huiveringwekkende val in de Ronde van Lombardije op 15 augustus 2020 over de Muro di Sormano hing de carrière én het leven van Remco Evenepoel aan een zijden draadje.

 

In zijn meest recente worp op YouTube laat Evenepoel zien hoe hij daags na de jongste editie van de klassieker een bezoekje bracht aan de plek van het onheil.

 

Zijn echtgenote Oumi vergezelt hem. Het koppel merkt op hoe de sporen van zijn pedaal nog in het muurtje staan. "Het is wel diep, hé", zucht het echtpaar.

 

"Welk gevoel ik nu heb? Niets speciaals. Het valt wel mee", zegt Evenepoel tegen zijn vrouw. "Hier besef je hoeveel geluk je gehad hebt", vult Oumi aan.

 

"Het voelt een beetje vreemd om hier terug te zijn", zegt Evenepoel terwijl hij op het muurtje zit.

 

"Ik zal niet zeggen dat ik echt emotioneel ben, want ik heb het al een plaats gegeven. Maar het is natuurlijk niet het leukste gevoel. Het roept nare herinneringen en pijn op."

 

"Maar het is goed om het hoofdstuk af te sluiten. Daarom zijn we hier, om hier 100 procent van te herstellen."

Bekijk het fragment op het einde van de aflevering:

De verkenning van de Ronde van Lombardije, de wedstrijddag en een etentje met familie en enkele ploegmaats na de koers (op de huwelijksverjaardag van het koppel): het komt allemaal aan bod in de episode.