archieffoto

Brokstuk valt op spoor in Brussel-Zuid: twee sporen buiten gebruik

In het treinstation Brussel-Zuid zijn sinds maandag twee sporen buiten gebruik, nadat er een brokstuk van een NMBS-gebouw op was terechtgekomen. Dat bevestigt spoorwegmaatschappij NMBS. De problemen zouden tegen morgen opgelost moeten zijn. 

Afgelopen weekend viel er een brokstuk van het oude NMBS-gebouw aan de kant van de Fonsnylaan op een van de sporen in Brussel-Zuid. "Het gaat om een stukje van de gevel, en uit voorzorg hebben we een gespecialiseerde firma ingeschakeld om de hele gevel te beveiligen", zegt woordvoerder Bart Crols." Maar dat kan niet gebeuren zonder dat het spoor ernaast buiten dienst wordt gesteld."

Wat dan weer gevolgen heeft voor het treinverkeer: zo is een van de vier IC-treinen naar Antwerpen geschrapt, en vertrekt een tweede in Brussel-Noord richting Antwerpen. Maar volgens Crols zouden de problemen morgen van de baan moeten zijn. 

Reizigersorganisatie TreinTramBus vindt het "ondermaats" dat de treinverbinding tussen de twee belangrijkste steden van het land vermindert. Volgens TreinTramBus kunnen reizigers nauwelijks of niet op de hoogte zijn van de aanpassingen, want de afgeschafte treinen zijn verdwenen in de routeplannen en in de app. "De gewone reizigers worden niet gewaarschuwd dat het aanbod gewijzigd is. De nieuwe app heeft geen optie 'Storingen' meer en dus kunnen reizigers niet zien dat een aantal treinritten afgeschaft zijn", klinkt het. TreinTramBus vraagt de NMBS dan ook om de communicatie te verbeteren.

Meest gelezen