© Radio 2

Hardleerse snelheidsovertreders moeten in Genk voortaan auto afgeven

Wie in Genk op één kwartaal zestien snelheidsboetes  krijgt, verliest voortaan zijn auto. Dat schrijft het Belang van Limburg en het nieuws is aan onze redactie bevestigd. "Het gaat om hardleerse chauffeurs die liever een GAS-boete betalen dan zich aan de snelheid te houden", zegt burgemeester Wim Dries (CD&V).

"De stad Genk wil de verkeersveiligheid verhogen en minder snel rijden is een belangrijk punt daarin", zo begint burgemeester Wim Dries.  De stad voerde begin 2022 11 trajectcontroles in, daar is er intussen nog één bij gekomen, op de Torenlaan in Zwartberg. "We zien dat het overgrote deel van de bestuurders zijn gedrag gewijzigd heeft op die trajectcontroles", merkt de burgemeester op. "Maar er is nog een beperkte groep recidivisten, en daarom voeren we een nieuwe maatregel in."

Met die nieuwe maatregel wil Genk dus hardleerse snelheidsovertreders aanpakken. "Het gaat vanaf nu in", begint burgemeester Wim Dries. "Mensen die de komende weken 8 keer te snel rijden, krijgen een sensibiliserende brief. Als het 12 keer gebeurt, nodigen we hen uit voor een gesprek en geven ideeën over hoe ze hun gedrag kunnen wijzigen. Als het 16 keer gebeurt op 3 maanden tijd, kunnen we de wagen in beslag nemen om de hardleerse automobilisten een signaal te geven."

BEKIJK - Burgemeester Wim Dries: "Hopelijk gaan we in Genk voor nul verkeersboetes voor snelheid":

Videospeler inladen...

Ook al streng tegen patserwagens

Sinds april treedt de politie in Genk ook streng op tegen patserwagens. Dat zijn auto's die aangepast zijn om op te vallen en vaak veel lawaai maken. Ook het soms gevaarlijke en hinderlijke rijgedrag van de bestuurders zorgt voor ergernis. Ook daarvoor kan een auto in Genk in beslag worden genomen. Zo heeft politie Carma in de zomer twee keer op twee weken tijd een auto in beslag genomen die op een gevaarlijke manier rondreed.

 

Meest gelezen