Instagram Douane BE

30 miljoen illegale sigaretten gevonden in loods in Brecht

In Brecht heeft de douane in een loods bijna 30 miljoen illegale sigaretten ontdekt. De sigaretten waren via de Antwerpse haven binnengesmokkeld in ons land. De douane nam alles in beslag en pakte ter plaatse zes verdachten op.     

In Brecht zijn bijna 30 miljoen illegale sigaretten ontdekt en in beslag genomen door de douane. De sigaretten hadden geen fiscaal zegel en waren binnengesmokkeld in containers van de Antwerpse haven. De buit is goed voor meer dan 10 miljoen euro aan ontdoken accijnzen en btw. De douane pakte ter plaatse zes verdachten op die intussen zijn aangehouden. Het gaan om twee Nederlanders, een Belg, twee Turken die in ons land wonen en een staatloze persoon. 

De 29,6 miljoen sigaretten zijn gevonden in het kader van een lopend onderzoek naar smokkel in de haven van Antwerpen. Het gaan om de merken Manchester Red, Manchester Blue en Manchester Superslims. De FOD Financiën zegt dat er dit jaar al 275 miljoen illegale sigaretten in beslag genomen zijn in ons land, goed voor zo'n 98 miljoen euro aan ontdoken rechten.

Meest gelezen